Tjänster

Copywriting

Copywriting handlar om att skriva texter som väcker intresse, engagerar och säljer. För att få bästa resultat behöver jag därför veta en hel del om företaget och produkterna/tjänsterna. Tillsammans tar vi fram ett underlag som jag sedan följer noga när jag skriver. Jag anpassar texten efter ditt behov och dina kunder, och ofta ingår några rundor med feedback så att allt blir precis som du vill ha det.

Översättning

Har du en text på engelska eller spanska? Jag hjälper dig att översätta dina texter till svenska. Det kan vara en bok, internkommunikation, en app/hemsida, eller liknande. Jag är medlem i Sveriges facköversättarförening, SFÖ, och har lång erfarenhet av att översätta bland annat affärsrelaterade texter.

Transkreation

Har du en text på engelska eller spanska som ska användas i marknadsföringssyfte? Då handlar det istället om transkreation, där jag skriver om texten så att den passar din nya målgrupp. Transkreation tar hänsyn till kulturella aspekter och omarbetas ofta en hel del. Det kanske inte alltid är så lätt, och ibland behöver jag bolla vissa ord och uttryck med dig innan vi hittar rätt, men en riktigt bra text kan göra stor skillnad för hur ditt varumärke tas emot hos dina potentiella kunder.

Korrekturläsning/Språkgranskning

Har du skrivit texten själv eller behöver du hjälp att granska en annan skribents arbete? Jag korrekturläser din text för att kontrollera att allt är korrekt vad gäller stavning och grammatik. Vill du ha mer hjälp än så? Jag kan även gå in på djupet för att kontrollera termer, stilnivå, ordval och andra detaljer så att texten fungerar fullt ut för din tilltänkta målgrupp.

Jag erbjuder även lokalisering, sökmotoroptimerade texter och kulturell konsultation.

Vid översättning: Mina källspråk är engelska och spanska. Jag följer modersmålsprincipen vilket innebär att jag alltid översätter till mitt modersmål (svenska).

Har du frågor eller behöver du hjälp med något annat än ovanstående tjänster?

Kontakta mig!